2010. január 3., vasárnap

Egy éves a Kis Quiche


Tavaly ilyenkor, a lencsézéssel kezdtem. A menü idén ugyanaz volt. Viszont a maradék karácsonyi sütemények mellé a hetek óta tartogatott birsalmával kipróbáltam egy hetekkel korábban kinézett desszertet.

(A fotót köszönöm a fotósnak. )

Évösszegzés nem lesz, a bejegyzések gyakorisága kb leképezi a hullámzást. Terveim szerint újabb receptposztok várhatóak, de nem ígérek és nem fogadkozom.

A sültbirshez a szirupot a birsalmasajt előrelátóan lefagyasztott főzővizéből és némi cukorból csináltam. Elég kevés lett, ezért sokszor fel kellett önteni vízzel sülés közben.
Az első fél órában csak a kb fél liternyi sziruppal alufólia alatt pároltam, utána pedig vízzel mindig 1-2 cm-ig felöntve már fólia nélkül. Néha locsolgattam a sziruppal, mikor eszembe jutott, és olyankor pótoltam is a vizet. Legfinomabb a leve volt, de az egész nagyon ízlett.

És nem utolsó sorban: jó, hogy itt voltatok, jó volt veletek ismét.

3 megjegyzés:

pero írta...

Mixi, most már tényleg tömegek követelik, hogy tedd fel a blog linkjét a facebookra. és a magam nevében még annyit szeretnék kérni, hogy valami jó kis téli receptet ossz meg velünk!! (és szerintem a magyaros sushi is felkerülhetne ide...)
egy rajongó

Névtelen írta...

te figyi, január óta nem ettél mást, csak hummuszt? legyen már valami!!!

Névtelen írta...

Kedves Gasztroblogger!
A finom étel alapja a kreativitás, a bátor és harmonikus fűszerezés, valamint a minőségi alapanyagok használata. Nincs ez másként a legkisebbek esetében sem, csak a 6 hónapos-3 éves babáknál még arra is vigyázni kell, hogy a felhasznált alapanyagok megfeleljenek az adott korosztály igényeinek. Egy kismama számára mindig nehéz eldönteni, hogy mit adjon enni a babájának, hogyan főzzön számára a konyhában, és miben tér el a felnőttek étkezése a kicsik babaételétől. Nekik kíván segíteni a Nestlé Babarecept Versenye, amelyre szeretnénk a konyhában otthonosan mozgó gasztrobloggereket is meghívni. A táplálkozási irányelveknek megfelelő legkreatívabb recepteket a Nestlé értékes ajándékokkal jutalmazza. A legjobb és legérdekesebb ételeket majd a nagyközönség választja ki szavazás útján.
Bízunk benne, hogy sokan elfogadják a felkérésünket és részt vesznek majd a versenyen. A recepteket 2011. május 15. és 2011. június 15. között várjuk. További információt a www.mitegyenababa.hu, és a www.babareceptverseny.hu weboldalakon találhat.