Különben nem csak az övé, hanem mindnyájunké az egész apró, lehetőleg cseresznye méretű újkrumpli, amit a piacon a rekeszek aljából kell hosszas aprómunkával kiválogatni.
Természetesen ez a generáció megpucolja az újkrumplit is, én csak megmosni szoktam.
Egész régen egyébként úgy tisztították, hogy a lesózott újkrumplit kis várakozás után durva lenvászon konyharuhával dörzsölték, így lejött a héj nagyja. Utána vízbe rakták, és a héjcafatok felúsztak a víz tetejére.
Egész régen egyébként úgy tisztították, hogy a lesózott újkrumplit kis várakozás után durva lenvászon konyharuhával dörzsölték, így lejött a héj nagyja. Utána vízbe rakták, és a héjcafatok felúsztak a víz tetejére.
Én sütőben sütöm, olajjal, ő lábosban, olajjal vagy zsírral, fedő alatt, rázogatva.
A lényeg, hogy nagyon apró legyen.
A lényeg, hogy nagyon apró legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése