Ilyenekre írják a komolyabb gasztrobloggerek, hogy "ez nem is recept". Azért én leírom.
Nemrégiben sütöttem egy egyszerűt: póréhagyma és fagyasztott tengeri hal - az a fajta, aminek igazi neve sincs, lapos fehér izé) alufólia alatt.
Ez most ennek egy felturbózott változata, V. ötlete alapján. Gyors, finom, könnyű - mit mondjak még a dicséretére? Lehet vacsora, de megértő kollegák esetén, akik tűrik a halszagot, munkahelyi ebéd is.
Esetemben két adag.
Egy csepp olívaolajjal kikent kistepsi aljába vékony hasábokra vágtam a sárgarépát (3 szál). Így nem sült át teljesen, ami nekem ízlett, aki nem szereti, vágja julienre. A póréhagyma zöldjéből is vágtam pár szálat mellé. Borsoztam.
A zöldségre fektettem két halfilé darabot, rákentem pár kanál tejfölt, rámorzsoltam egy kis provence-it, és erre rápakoltam még a póréhagyma darabokat. Ha a póré vastagabb szárú, esetleg hosszában darabokra vágnám. Tetejére alufólia. Meleg sütőben fél óra.
Lehet főzni hozzá rizst, vagy más köretet.Ez most ennek egy felturbózott változata, V. ötlete alapján. Gyors, finom, könnyű - mit mondjak még a dicséretére? Lehet vacsora, de megértő kollegák esetén, akik tűrik a halszagot, munkahelyi ebéd is.
Esetemben két adag.
Egy csepp olívaolajjal kikent kistepsi aljába vékony hasábokra vágtam a sárgarépát (3 szál). Így nem sült át teljesen, ami nekem ízlett, aki nem szereti, vágja julienre. A póréhagyma zöldjéből is vágtam pár szálat mellé. Borsoztam.
A zöldségre fektettem két halfilé darabot, rákentem pár kanál tejfölt, rámorzsoltam egy kis provence-it, és erre rápakoltam még a póréhagyma darabokat. Ha a póré vastagabb szárú, esetleg hosszában darabokra vágnám. Tetejére alufólia. Meleg sütőben fél óra.
Ráfacsart citromlével még sokkal finomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése