Tipikus maradék-tojásfehérje felhasználó édesség, nem mellesleg pészách-kompatibilis. Inkább az arányokat érdemes megjegyezni, mint konkrét mennyiségeket. Nekem most négy fehérjéből készült, ennyi épp elfért egy nagy gáztepsin.
Arányok:
1 tojásfehérje
1,5 evőkanál kristálycukor
1,5 evőkanál őrölt mandula
2-3 deka mandulaforgács
A habot elkezdtem felverni, útközben hozzáadtam a cukrot 2-3 kis adagban. Narancsvirágvizet is öntöttem hozzá, de szerintem a végeredményen nem érezni, szóval nem érdemes. Mikor már nagyon kemény habbá vertem, egy spatulával belekevertem az őrölt mandulát.
A sütőt a legkisebb lángon előmelegítettem, a gáztepsibe sütőpapírt raktam.
A mandulaforgácsot egy lapostányérba terítettem el. Két kiskanállal habnudlikat formáztam, és egyik felüket belenyomtam a mandulaforgácsba. A forgács nélküli felükkel raktam le a papírra. Eredetileg legalább 4 centi magasak voltak, csak a végére laposodtak el így, ahogy a képen is látható.
Legkisebb lángon, kitámasztott ajtajú tepsivel türelmesen, hosszan szárogattam. Mikor elfogyott a türelmem, becsuktam a sütőajtót. Pár perc múlva erősen illatozott a lakás, és némi színt is kapott a habcsók, úgyhogy újra kitámasztottam. Egyszercsak kész lett.
Arányok:
1 tojásfehérje
1,5 evőkanál kristálycukor
1,5 evőkanál őrölt mandula
2-3 deka mandulaforgács
A habot elkezdtem felverni, útközben hozzáadtam a cukrot 2-3 kis adagban. Narancsvirágvizet is öntöttem hozzá, de szerintem a végeredményen nem érezni, szóval nem érdemes. Mikor már nagyon kemény habbá vertem, egy spatulával belekevertem az őrölt mandulát.
A sütőt a legkisebb lángon előmelegítettem, a gáztepsibe sütőpapírt raktam.
A mandulaforgácsot egy lapostányérba terítettem el. Két kiskanállal habnudlikat formáztam, és egyik felüket belenyomtam a mandulaforgácsba. A forgács nélküli felükkel raktam le a papírra. Eredetileg legalább 4 centi magasak voltak, csak a végére laposodtak el így, ahogy a képen is látható.
Legkisebb lángon, kitámasztott ajtajú tepsivel türelmesen, hosszan szárogattam. Mikor elfogyott a türelmem, becsuktam a sütőajtót. Pár perc múlva erősen illatozott a lakás, és némi színt is kapott a habcsók, úgyhogy újra kitámasztottam. Egyszercsak kész lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése