2009. július 19., vasárnap

Egy meggymag meg még egy meggymag...

-Ígértem még a meggy idején, hogy majd beszámolok.
Gondolom, többen is tövig rágták a körmüket, és a barackszezon
idején már senki nem várta, de most tessék: fotó a meggymaghalomról.
Ez megy a párnába. Nekem tetszik.

5 megjegyzés:

szepyke írta...

Én vártam. Én egy csomót kidobtam, mert nem akart elválni a hús és tiszta muslinca volt minden, és lakásban ez elég gáz... Jövőre elteszem a magokat. Én most a sárgabarack magját száritom, és percipánt fogok csinálni belőle. Ha minden jól megy...

Daisy írta...

Nekem is meg vannak a meggy magok, és én is párnát fogok csinálni belőle. A tavalyi sajnos megpenészedett, de az idén figyeltem rá. Felmelegítve, fájdalmas testrészre vagy reumás területre téve állítólag enyhíti a fájdalmat.A fénykép már nekem is meg van, de még nem írtam róla. Te mire fogod használni?

gmx írta...

Elég sokáig áztattam vízben a magokat, minimum egy hétig. Kicsit hagytam erjedni - rohadni, a végén pedig lemorzsoltam a maradékot, nagyon sokszor leöblítettem (nem egy víztakarékos dolog!) aztán megszárítottam, a végén tepsiben legkisebb lángon, nyitott ajtónál a sütőben is. Bízom benne, hogy nem fog bepenészedni.

A borogatás.melegítés mellett még azt hallottam, hogy lábmasszírozásra is jó, de igazából még nem tudom. Lehet, hogy dúlaként is hasznát veszem.

Lívi írta...

Szia Mixi!
Tavasszal az Egyenlítőn találkoztunk, én az Ölbebaba színeiben voltam jelen :-D

Szilutól tévedtem ide hozzád, és nagyon megörültem ennek a meggymagos postnak, mert én is meggymagpárnát terveztem készíteni karácsonyra, de a meggymagok ledzsuvázásával nem jártam sikerrel. Én főzni próbáltam, de szinte semmi eredményt nem hozott :-(
DE milyen jól tettem, hogy nem dobtam ki! Most majd nekiállok vízben rohasztani :D Hátha még lehet belőle ilyen szépséges, mint a tied! :-)
Szóval kösz a leírást!

Üdv
Lívi

Lívi írta...

Mixi! Kösz a tippet mégegyzser! Megvolt az erjesztés-rohasztás-dörzsölés-öblítés, már csak a sütő van hátra.
Sztem szuper lesz! Talán annyira nem szépséges, mint a tied, de remekül néz ki ahhoz képest, amilyen volt!!!! :-)